23-F: La película

Voor het eerst als film: de geschiedenis van 23-F (23 februari)

23-F is de eerste spaanse film dat het aandurft om de hele geschiedenis van de mislukte staatsgreep te verhalen. Deze mislukte staatsgreep heeft de nog vrij groene democratie op 23 februari 1981 laten schudden toen het leger, onder bevel van Kolonel Tejero een hoge piet in de spaanse staatspolitie, het wilde overnemen.

Je kan in de film de 17 en een half uur de ontvoering van de spaanse regering beleven, een dag dat na een poosje de "nacht van de radios" werd genoemd. De bevolking kon geen TV zien, het kon alleen maar naar de radio luisteren. De Koning Juan Carlos (gespeeld door Fernando Cayo), had een belangrijke taak gedurende de staatsgreep. Dit personage is ook te zien in de film over 23-F. De koning probeerde de situatie onder contrôle te houden vanuit zijn kantoor voordat hij zijn toespraak op de TV kon houden. Deze toespraak maakte een einde aan de staatsgreep.

In de film over 23-F kunnen we ook Millans Bosch zien en de generaal Armada (Juan Diego), deze mensen werkten samen achter de schermen om de staatsgreep te winnen. Uiteindelijk begreep Tejero dat ze hem hadden gebruikt als een marionet. Om het kort te maken, dit is een film dat probeerd het gecompliceerde samenzwerende spel van de staatsgreep van 23-F te begrijpen.

Downloaden

Zoekopdrachten gerelateerd aan 23-F: La película