Microsoft Encarta

De eerste en meest beroemde digitale encyclopedie.

Met zijn Encarta encyclopedie heeft Microsoft een revolutie veroorzaakt in de wereld van de encyclopedies. Dit multimedia en inter-activo product is totaal nieuw en kind van de moderne digitale tijd en met dit product is het jaren de leader geweest op dit gebied en bijna zonder concurrentie. Gedurende die tijd - omdat tegenwoordig deze Encarta Encyclopedie er niet meer is op deze manier - vanaf 1993 (in 1997 kwam de Encarta encyclopdie in Spanje op de markt) tot en met 2009, dat was het jaar toen de laatste versie ervan uitkwam, het zogenoemde Encarta Premium 2009. In dat jaar werd de Microsoft Encarta Encyclopedie iets dat niet meer gemist kon worden in de wereld van de studenten en vakmensen over de hele wereld.

Microsofr Encarta was een van die encyclopedies die altijd aan het groeien en uitbreiden was vanaf de introductie. In 2008, de engelse editie van de Microsoft Encarta, Encarta Premium 2008, bevatte meer dan 62.000 lidwoorden (terwijl de spaanse versie er zo´n 43.000 had, geheel met foto´s en illustraties, audio en video clips, inter-actieve activiteiten, lijn tijden, mappen, een atlas en tools voor het doen van studenten taken. Dit alles is aanwezig op een enkele DVD, of op diversen CDs, en in heel veel talen. Al dit geeft het grote succes weer van de Microsoft Encarta encyclopedie over de gehele wereld. Het is in het engels, spaans, duits, frans, portugees, nederlands, italiaans en japonees te verkrijgen.

Men heeft ook de mogelijklheid om de Encarta encyclopedie in de web te consulteren, geheel gratis, alhoewel gelimiteerd en met advertenties. Men kan ook een jaar abonnement nemen om meer en sneller toegang te verkrijgen tot meer artikelen met lokaale versies in elke willekeurige taal. Dit alles biedt Microsoft Encarta aan in fysiek formaat en dat kan dankzij de medewerking van lokaale en of nacionaale bronnen.

In maart 2009, Microsoft publiceerde de wegname van al de Microsoft Encarta edities, zowel de encyclopedie als de webpage. Het verlaten van dit alles werd veroorzaakt door het ernorme succes dat een ander encyclopedie project had verworven. In dit geval kwam de encyclopedie alleen online, en geheel gratis. Dit is de Wikipedia. Op het moment van de wegname van Encarta had Wikipedia al meer dan 100.000 entrees geboekt. Dat was een aantal dat Microsoft Encarta nooit had bereikt.

Het succes was zo groot, ook nog na de wegname, en veel mensen wachten nog op de up-date en zij zoeken in Internet naar de Encarta 2010. Heel misschien komt er een Encarta 2001 online terug, maar tot de dag van vandaag is er nog geen nieuws.

Downloaden

Zoekopdrachten gerelateerd aan Microsoft Encarta